lördag 28 december 2013

Högvatten


Ser ni badbryggan i ån? Jo, titta riktigt noga. Bakom stenarna, till höger är den, men den brukar inte ligga under vatten. Förra året hade hela ån frusit, men i år forsar vattnet fram, högt upp på åkanterna. Mellandagspromenaden idag fick mig mer att tänka på våren än vintern. Kommer det att bli någon snö i år månntro?



torsdag 26 december 2013

Jul nummer två

Vi har firat jul hos min syster i år och kom inte till vårt gamla hus förrän idag på annandagens kväll. Med oss hem hade vi en liten gran från deras skog som nu står så grön och grann i stugan, klädd med änglar precis som den brukar.  Några nya änglar har vi i år. Ett par fick följa med hem från Tyskland tidigare i höstas och ett par köpte vi på julmarknaden i Karlslund i Örebro. En ny stjärna köpte vi också i Tyskland. Jag hade lite svårt att få den att sitta men spänd mellan grantoppen och taket verkar det funka!

söndag 8 december 2013

Möblering - check!

Idag har vi burit möbler. Allt som har stått intryckt i vardagsrummets hörn har fått flytta upp till sovrummet, där det hör hemma. Även den gamla kistan som stod i köket fick följa med upp på vinden och står nu vid fotänden av sängen. Nu börjar man kunna se hur det ska bli när det är klart och det känns fantastiskt att veta att vi har sovit vår sista natt i bäddsoffan i vardagsrummet! Än är det mycket kvar, målning av dörr och fönster,  foder och golvlister, gardiner och lite annat slått och gott men det är i alla fall så klart så vi kan bo där. Hurra!

lördag 7 december 2013

Golvskurning - check!

Dagens sista uppdrag avklarat! Nu är vi lite småtrötta i kroppen kan man säga... Golvet är såpskurat och ska få bli torrt och fint under natten och imorgon... ja, imorgon ska vi flytta in lite möbler och börja boa in oss. Gissa hur kul det ska bli?! Tjoho!!!

Takmålning - check!

Och nu har taket fått ett tredje lager färg också. Pappen på golvet ska tas bort och dagens tredje uppgift utföras...

Taklister - check!

Förra helgen tänkte vi sätta upp listerna runt taket i vårt nya sovrum. Men det gick inte. Vet inte vad som hände, men spiken gick inte in, sågandet blev fel och humöret kroknade. Idag tog vi nya tag och konstigt nog flöt allt på precis som det ska. Samma människor, samma spik och samma lister som skulle sågas på härsan och tvärsan, men inga sammanbrott. Mycket trevligt! En riktig snickare skulle nog skaka på huvudet åt våra valhänta försök att få till mötena mellan listerna, men för att vara första gången tycker vi nog ändå att det blev ganska bra. Och ännu bättre kommer det att bli när vi har målat över alla skavankerna med ett lager färg...

Välkommen Vinter!

Stormen Sven gjorde resan hit lite långsammare än vanligt men det var väl värt mödan. Snön har svept in vår lilla värld i vitaste vitt. Mörkret har fått ge vika litegrann och det var rätt åt det. Mörkret är inte min bästis precis.