fredag 24 maj 2013

Kvällspromenad

image
Tog en kvällspromenad. Det hade regnat lite och det luktade ljuvligt av regnvåta grusvägar och försommargrönska. Jag gick långsamt, långsamt och bara andades. Det behöver man ibland.

måndag 13 maj 2013

Vi mötte våren i Tyskland

Kristi himmelsfärdshelgen tillbringade vi inte på landet, utan i Tyskland. Det var länge sedan vi gjorde något annat än att åka till landet och spendera våra pengar på byggmaterial och hantverkare. Härligt var det att ta flyget och vara helt och hållet lediga några dagar.

Våren hade kommit längre, och allt var grönt. Vi reagerade över allt det gröna. Det var konstigt grönt på något sätt, allt hade precis samma gröna nyans. Hemma har vi en större variation i grönskan upplever jag.

 

...och i Kungsan blommar körsbärsträden!

En härlig dag på jobbet!

 

Trädplantering och storstädning

Förra helgen åkte vi äntligen ut till landet. Förutom en rejäl storstädning av trädgården (vilket verkligen behövdes) planterade vi fem nya träd. Eller tre träd och två buskar kanske man ska säga. Det första är ett tredje äppelträd, det heter Kitjatka och ska ge små gula frukter vars fruktkött påminner om marmeladgodis enligt informationen vi läst oss till. Låter kul. Kanske inte så gott, men kul! Nere där vi parkerar bilarna satte vi ett plommonträd, det blir jättefint att se det när man kör in och parkerar bilen när det har blivit stort! Det är ett blåplommon som heter Sinikka. Till vänster om lilla huset, bredvid pumpkullen (där den risiga bersån är idag, den som ska bort i sommar) planterade vi ett träd som heter Onega, som ska ge gula plommon. Och till sist satte vi två körsbärsbuskar, ut mot baksidan av lilla huset. Den ena är ett Chokladkörsbär och den andra busken heter Lettisk låg. Allihop köpte vi på trädgårdsmässan och de ska vara härdiga sorter som klarar sig i långt kallare växtzoner än vad vi har. Tänk när vi kan plocka våra egna äpplen, plommon och körsbär!

 

lördag 4 maj 2013

Radhus

image
I björkarna ut mot åkern har vi hängt upp tre fågelholkar. De ser lite roliga ut, hängandes på rad, men det är för att de inte ska hänga på den soligaste sidan. Vi vill ju inte ha kokta ägg därinne. Ena holken hängde vi upp redan förra året, den är lite större, med större hål. De andra är nyupphängda. Knappt hann vi ner från stegen innan de var tagna i besittning. I år hoppas vi på många fåglar i trädgården!