söndag 30 december 2012

Sakta men säkert

image
En liten bit i taget tar vi oss fram mot ett riktigt sovrum, en gästskrubb och en övre hall med förvaringsmöjlighet. Idag har vi gjort klart första etappen av sovrummet. Imorgon börjar vi med gästskrubben.

söndag 23 december 2012

God jul!

image
Granen är klädd, paketen på plats, knäcken kokad, nejlikorna i apelsinerna, elden brummar i vedspisen och snön ligger vit på taken. Välkommen jul!

fredag 7 december 2012

Snö och is ritar mönster...

image
Om man glömmer att sätta på elementen och lämnar sina hus och det blir 20 minusgrader ute så blir det så här. Is på insidan av fönstren. Men vi är glada att inga vattenrör frös sönder. men fint är det i alla fall!

Stackars lilla tomte

image
När vi var här sist gjordes det en liten granristomte som står och hälsar välkommen på trappen med sin luva och sin potatisnäsa. Fast idag hade han svårt att göra sitt jobb. Det var lite svårt att se honom under all snön. Nu har han blivit avborstad så gott det går, och kan återigen ses i hela sin granrisprakt!

Överhäng och snöskottning

image
Titta vilket fint överhäng det är på ladan! Snön har kommit och det med besked. Idag fick vi skotta så vi fick in bilen, så vi kom in i alla tre dörrarna i ladan, så vi tog oss fram till husen... Det var mycket skottande och det var härligt! Fast själv smet jag iväg och rotade fram sparken som stod under en massa bråte i ladan och tog mig en liten åktur på vägen utanför huset. Wihooooo!

söndag 2 december 2012

Så kan det gå...

 

...om man är och smaskar i sig fel saker. För ett tag sedan (iBlogger har strejkat och därför har vissa bloggposter inte blivit av) skulle jag plantera lite lökar i lönnrabatten för att förhoppningsvis få lite tjusig blomsterfägring till våren. Det var en himla massa tulpanlökar i olika rosa nyanser, en påse allium för senare blomning och en påse kungsängsliljor. 40 lökar fanns det i påsen när jag köpte den och jag såg verkligen fram emot just dem. Det är ganska kul med rutiga blommor tycker jag. Hur många lökar tror ni fanns den dagen jag skulle plantera? Noll. Inga. Alls. Museländena hade glufsat i sig varenda en! Jäkla typer. Ett pyttelitet hål i påsens ena hörn var det enda som avslöjade hur lökmardörerna hade tagit sig in. När vi sedan hittade ett musbo i en linnekudde i lilla huset och några uppätna flaskor och paket under diskbänken i stora huset fick vi nog. Fram med fällor och gift igen. Och redan nästa dag var den första musens saga all. Och efter den fem till. Samt ett gäng vi inte har sett men de har kalasat på råttgift inne i pumprummet så det stått härliga till, så de har nog gått ut och kolat vippen. Jag tycker visserligen att de är väldigt söta, men de får inte vara inne och förstöra. Eller än värre, gnaga på elledningar. Hua!
 

Isolering pågår

 

Nu är vi på banan igen. Efter en lååååång, trög period när det har känts som om vi inte fått något gjort har vi nu kommit igång igen. Köket och vinden fylldes med stora balar isolering och vi påbörjade arbetet med att isolera vinden. Att isolera snedtak visade sig vara en utmaning innan vi med lite tips från vår underbara granne G kom igång ordentligt. Ibland är det lite lite med två par händer dock och då blir det som på en av bilderna ovan. Kanske inte något som ett proffs skulle göra, men det har fungerat väldigt bra faktiskt! Nu är det kul att jobba på vinden igen!
 

Härmfåglar

För ett tag sedan såg jag ett inlägg hos Lucy på bloggen Attic24. Hon hade gjort jättefina fåglar som jag blev sugen på att göra. Men hon hade inte lagt ut något mönster (det kommer säkert men jag orkade inte vänta) så jag tittade helt enkelt på hennes bilder och härmade så gott jag kunde. Tack vare hennes mycket bildrika inlägg gick det rätt bra. Jag kan se en del skillnader, förutom de uppenbara att jag inte använt de typiska Lucyfärgerna, men det blev rätt bra ändå tycker jag. Nu hänger fåglarna i ett fönster i vårt gamla hus och förgyller vår tillvaro.