söndag 30 september 2012

Trattisar

image
Förra helgens trattkantarellskörd är nu torkad. Många svampdoftande middagar ligger i burken och väntar!

söndag 23 september 2012

Fågelrestaurant


Att fåglar äter fjärilar visste jag ju, men att de är sådana kräsna typer att de lämnar vingarna hade jag inte en aning om. Idag ställde vi undan trädgårdsmöblerna i partyladan och där låg ett lakan (som vi haft för att skydda innanfönstren med) kvarglömt på en stor lår. På lakanet låg hundratals, eller kanske tusentals, fjärilsvingar av alla de slag! Rester från fåglarnas sommarparty i ladan.


Titta på den här knallgröna, är den inte fantastisk? Vart och ett var som små konstverk, om än i en ganska makaber form.

Ett stort litet projekt


Vi skulle bara fixa till en ny dropplist över köksfönstret på norrgaveln. Eller heter det vattbräda? I alla fall den som sticker ut ovanför fönstret och leder regnvatten utåt, istället för inåt mot fasaden. Ett lagom projekt en söndagförmiddag. Det enda som behövdes var att vi tog bort läkten som gick ner lite över den gamla brädan. Sedan var det bara att mäta, såga lite och spika fast alltihop igen. Men, så lätt skulle det såklart inte bli. Det räckte inte med att ta bort läkten, även fasdbeklädnaden satt ivägen så den fick vi också ta loss. Och då gick hälften av de brädorna sönder, för de var helt murkna. Så då fick vi leta reda på lite lämpliga brädor, såga till dem, snedsåga nederkanten och måla dem för att sedan återställa alltihop igen. Men nu är det klart, även om det tog lite längre tid än vi tänkt oss. Och timret såg fint ut, och det var ju bra att veta!

Skördetid!


I helgen har vi skördat tomaten. Japp, ni läste rätt. Tomaten. I bestämd form singularis. En enda liten tomat har blivit röd. Alla andra är knallgröna. Bara regn och ingen sol kanske inte var så bra för tomaterna?